perjantai 3. helmikuuta 2012

Yksvuotiaan sisustama talo

Onko teilläkin yksvuotias sisustaja talossa?

Nimittäin sen kyllä huomaa jo ovella, eteisessä viimeistään. Kun kaikki kengät ja hanskat ja pipot on kiskottu alas koreistaan ja parhaimmassa tapauksessa levitetty ympäri huushollia piristämään talon emännän muuten kovin tylsää sisustusta. Ja sitten olohuoneessa, jossa kaikki palapelit, muistipelit, kirjat, levyt, viltit, sohvatyynyt ja ehkä kukatkin multineen on ripoteltu iloisen kirjavaksi sekamelskaksi. Ja kaikki alle metrin korkeudella olevat pinnat, eli tv, pöydät, hyllyt, seinät ym. on päällystetty kuola/maito/yleisellä tahmatassu/pöly-päällysteellä. Yleisesti ottaen pinnat ovat myös kovin paljaita pinnoitetta lukuunottamatta, yksvuotiaan talossa ei harrasteta kynttilöitä tai hedelmäkoreja sohvapöydillä, pöytäliinoista puhumattakaan. Ja lattiat yksvuotiaan talossa kiiltelee. Ainakin keittiön pöydän lähettyviltä. Ne nimittäin luututaan vähintään kolme kertaa päivässä kaikenlaisten pöydästä viskottujen lautasten, kuppien ja niiden sisältöjen jäljiltä.


Keittiössä yksvuotias leikkii talon emännän kanssa jännittävää kissa-hiirileikkiä tunnista toiseen: ehtiikö emäntä pakata tiskikoneen ennen yksvuotiaan kiipeämistä koneen päälle? Tai kuinka monta kertaa kaikki tyhjät maitopurkit, pullot yksivuotias ehtii levittää lattialle emännän keräysten jäljiltä? Ja kuinka jännittävää on nakata kaikki alakaappien tavarat lattialle? Ja miten emäntä onnistuu laittamaan ruokaa ilman ainuttakaan kapustaa ja kauhaa, niitä nimittäin yksvuotiaan talossa säilytetään vaatekaapissa tai lelukorissa. 



Ja jos satut hukkaamaan kännykkäsi yksvuotiaan talossa, löytyy se 98% varmuudella vessan pöntöstä. Pöntöstä aika varmasti löytyy myös muutama hammasharja ja rasvatuubi,joten ennen pissaamista tilanne kannattaa varmistaa. WC:n sisustusta muutenkin harmonisoi vaipoista rakennettu lattia, joka pehmustaa mukavasti matkaa.  


Yksvuotiaan sisustaessa tavaroita etsitään muutenkin usein persoonallisten säilytysjärjestelmien  seasta. Kirjahyllyssä jäljelle jääneiden kirjojen taakse jäävän tilan yksvuotias käyttää käytännöllisesti mm. omenan raatojen ja auton avaimien säilytykseen. Vaatekaappien hyllyiltä paitojen välistä löytää parhaiten isoveljien koulukirjat ja likapyykkikoreista penaalit. Palapelien palaset ja pikkulegot yksvuotias säilyttää useimmiten suussaan ja erilaiset helmikorut monessa eri osassa missä lie.

Yksvuotiaalle kummien ja mummien ostamat värikkäät/äänekkäät lelut kuitenkin löytyvät mitä suurimmalla todennäköisyydellä omasta lelukoristaan olohuoneen nurkasta, niihin ei juuri kosketa.

Yksvuotiaan talossa on ihanan sisustuksen lisäksi aika paljon kikatusta, kiljuntaa, töppöjalkojen töminää ja mamamama/kakakakaka-toistoa. :)

2 kommenttia:

  1. Hihi, tutun oloista :) Aika monta kertaa oon todennut, että vaikka siivoaisin ihan koko ajan, niin silti olisi sotkuista. Pojat sotkevat nopeammin kuin ehdin kissaa sanoa. Eli toisaalta ihan sama siivoanko vai en - tilanne on yhtä epätoivoinen. Paras vaan joskus nostaa jalat pöydälle ja huilia (jos pystyy). Mä aina huokaisen helpotuksesta, jos näen, että muissakikn lapsiperheissä on kaikki mullin mallin :)

    VastaaPoista
  2. Mukava että muillakin. :)

    Siivous tuntuu eittämättä aika turhalta, joskin aika lailla hukutaan siihen itseensä, jos koko ajan ei siivota. Eli siis siivotaan ja siivotaan eikä koskaan ole siistiä. kääk! Ja ihan vakavissaan, tässä on mun mielestä just se, mikä tekee tästä (kotiäidin) työstä aika ajoin raskaamman kuin muista: koko ajan tekee aika lailla tauotta töitä, muttei silti näe työnsä välittömiä tuloksia missään.

    Ja olen ihan samaa mieltä siitä, kuinka ihanan rentouttavaa on mennä kylään paikkaan, jossa asiat on kotoisasti rempallaan kuten lapsiperheissä kuuluukin ollakin. Sillai ihanasti sekamelskassa. :)

    VastaaPoista