keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Hakuammunnalla täyskymppi eli löytöjä!

Tiedättekö, kun joskus kirpparilla tekee niin ihanan mahtavia löytöjä, että tulee ihan sellainen varas- olo siitä, että on tekemässä niin julmetun hyviä kauppoja. Katselee vähän arastellen ympärilleen ja sydänkin pomppii muutaman lyönnin liikaa. Sitä suojelee löytöään ihan haukkana ja mulkailee pahasti, jos joku vilkaiseekaan. Oi, tänään mulla oli se tunne. Siihen kai koko kirpparikiertelyn logiikka ja onnellisuus perustuu. Kun lähtee ostoksille ja etsimään, muttei vielä tiedä mitä. Kuulostaa ihan elämältä yleensä. Etsimistä ja  hakuammuntaa. Ai minkä etsintää? Onnen, ei kai muun.  Vaikka joku jossain on joskus sanonutkin, että onnelliseksi ei voi tulla, onnellinen voi vain olla. No, tänään olin onnellinen, useaan otteeseen.

Löysin ensin netistä käytettynä ihanaiset vanhat kokopuiset pinnatuolit vanhojen (joka päivä ärsyttäneiden) resujen tuolien tilalle. Kylläpä piristyi vanha pöytä-äijäkin, kun sai rinnalleen siroja kaunottaria. Ihanuuksia. Lähdin ostamaan neljhää tuolia kakskymppinen kourassa, kunnes ovella kuulin, että hinta olikin kappaleelta. aargs. No, koska olin jo rakastunut, eikä paluuta ollut, tarjosin kaiken mitä kukkarosta löytyi, kaks seteliä ja pikkukolikoilla loput. Viidellä kympillä ne lopulta muutti meille. Ihan hyvä kauppa, i think. 



Eksyin vielä illalla kotikaupungin spr-markettiin eli kirpputorille hakemaan lähinnä sankaripojille TAAS uusia kenkiä (Ihan uskomatonta, miten nuo futishullut kuluttaa kaikki kenkänsä kirjaimellisesti puhki alle sesongin!) Ja vaikka löysin kyllä ihan mahtavia kenkiäkin (mm. viikingin vuorelliset kumpparit 3 €, skeittikengät 2 €, tennarit 2 € ja vaelluskengät 1 €), löysin paljon muutakin:




Mm. tuon ihanan Ikealaisen toooosi pitkän mustavalkoisen pellava/puuvillakankaan, 3,50 €,  siitä tulee vielä pöytään liina, ja ehkä muutakin. We'll see!

Ja sitten kaks tummansinistä, venäläistä vanhaa lasia, joita minulla on jo kymmenkunta kaapissa. JEEEEE, eurolla skipale, tupla JEEEEE!


Sitten tuollaiset huippuhauskat, itetehdyt keltaiset puuhelmi-nappi korut yht.1,50 €. Vois laittaa vaikka huomenna töihin uuden harmaan neuletakkisen (2,50 €) kera. NAM.

Listaa jatkaakseni, huippuhienon tuikkukupin, desing Carin Kry, 1,80 € sekä hauskan ruskean retrokankaan palan, 2 €. 


Lisäksi sieltä tarttui mukaan vielä aikalailla uusi Haravasta tavaraksi-kirja, jota olen salaa himoinnut jo jonkin aikaa, 3 €. Yks hauska huppari (2 €) esikoiselle ja ihanat, aivan minikokoiset vanhat nokialaiset (1 €) pikkukirpulle, kunhan oppii lontsailemaan niillä. 


Oi, tekipä hyvää jakaa tämä, täysin materialistinen, ja siten kai pinnallinen onnen tunne. Mulla se tuntuu aika syvällä ja ilahduttaa useassa mutkassa, aamukahveilla uusissa tuoleissa, aurinkohattu-uutejuomassa sinisissä laseissa. Lapsia pukiessa, kirjaa selailessa, kynttilää polttaessa, ommellessa, hengailessa... Onnelliseksi ei voi tulla, vain olla. Olen onnellinen.


4 kommenttia: